Dolar 35,4610
Euro 36,5319
Altın 3.071,97
BİST 9.739,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 18°C
Hafif Yağmurlu
Hatay
18°C
Hafif Yağmurlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 18°C

    Afet bölgesinin vefakar öğretmenleri, depremzede öğrencilere umut oluyor

    Afet bölgesinin vefakar öğretmenleri, depremzede öğrencilere umut oluyor
    REKLAM ALANI
    24 Kasım 2023 17:13
    248
    A+
    A-

       

    Depremin vurduğu Hatay’da meslek hayatını sürdüren 21 bin 950 öğretmen, bin 80 okulda depremzede 396 bin öğrenciye umut oluyor.
    Asrın felaketinin ardından Hatay’da büyük yıkım yaşanırken, eğitim yuvalarının birçoğu da yıkılmıştı. Depremi hasarsız atlatan okullarda eğitim yeniden başlarken, yıkılan okulların yerlerine de prefabrik okullar inşa edilmişti. Hatay’da bin 80 okulda 21 bin 950 öğretmen, 396 bin öğrenciye eğitim verirken, bu okullardan 40’ını prefabrik okullar, birini gemi, birini çadır okul oluşturuyor. Antakya ilçesi Odabaşı Mahallesi’nde bulunan prefabrik Fevzi Çakmak İlkokulu’nda 16 öğretmen, 316 öğrenciye eğitim veriyor.

    “Sınıflar hazır olarak geldiği için eğitim ve materyaller konusunda eksiğimiz yok”
    Fevzi Çakmak İlkokulu’nda görevli ana sınıfı öğretmeni Duygu Bulunmaz, 6 Şubat depremini yaşamasına rağmen Hatay’ı terk etmediğini ve prefabrik okulda mesleğini devam ettirdiğini belirterek, “Depremden önce de aynı okulda çalışıyordum. Okulumuz yıkıldıktan sonra prefabrik bir okula taşındık. Depremlerden sonra birkaç arkadaşımız ve idaremizle prefabrik okulda eğitim vermeye devam ediyoruz. Depremlerin etkisi ile birçok arkadaşımız aramızdan ayrıldı. Ayrılan arkadaşlarımızın yerine yeni gelen daha dinamik arkadaşlarla birlikte kadromuzla buradayız. Biz şanslı olan gruptayız. Ben her zaman öyle düşünüyorum çünkü şartlarımız çok iyi. Öğrencilerimizin yaşadıkları yerler çok yakında olduğu için sıkıntı yaşamıyoruz. Sınıflar hazır olarak geldiği için eğitim ve materyaller konusunda eksiğimiz yok” dedi.

    “Depremi yaşadım, ilk atama yerim de prefabrik okuldayım”
    Fevzi Çakmak İlkokulu’nda görevli sınıf öğretmeni Kübra Karaca, ilk atama yerinin memleketinde bulunan prefabrik okula gerçekleştiğini belirterek, “6 Şubat depremini bizler de yaşadık. Bizlerde derin izler bıraktı. İlk atama yerim Hatay, Antakya. Ben de buralıyım. Depremi yaşadım, ilk atama yerim de prefabrik okuldayım. Gönül isterdi ki daha iyi şartlarda olalım ama prefabrik okulda olmamıza rağmen şartlarımız gayet iyi. Yetkililer de gerekli merciler de yardımları sağlıyorlar. Çocuklar buraya geldiklerinde depremle ilgili izlerin silindiğini düşünüyoruz. Çünkü sosyal yaşama alanları ve oyunlar oynuyoruz. Bunlarla ilgili daha çok aktiviteler ve etkinlikler yapıyoruz. Öğretmenler Günü’nü ilk yılımda da burada kutlamak gayet güzel. İlk yılım olduğu için öğrencilerimin ayrı bir yeri var. Birinci sınıfları okutuyoruz ama prefabrik de olsa Öğretmenler Günü’nü burada kutlamak, depremi yaşayan çocuklarla beraber Öğretmenler Günü’nü kutlamak daha güzel. Çünkü onların sevgileri daha derin oluyor. Sizi sığınacak bir liman olarak görüyorlar. Depremde yaşadıkları duyguları sizi de arındırmaya çalışıyorlar. Bunu hissedebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

    REKLAM ALANI
    Haber Editörü
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.