Dolar 34,2421
Euro 37,2244
Altın 2.987,24
BİST 8.859,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 24°C
Açık
Hatay
24°C
Açık
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 25°C

    SAVAŞ: PARA DOLU ÇANTA İDDİASI ASILSIZ

    SAVAŞ: PARA DOLU ÇANTA İDDİASI ASILSIZ
    REKLAM ALANI
    2 Aralık 2023 18:26
    253
    A+
    A-

    HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş 6 Şubat depreminde itfaiye ekiplerinin ağabeyinin evinden para çantası indirdiklerine dair asılsız söylemlere cevap verdi

    HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, EXPO Alanında bulunan toplantı salonunda Hataylı basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündemi değerlendirdi. Gündem hakkında basın mensuplarına Hatay’da yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, kendi ve ailesi hakkında söylenen asılsız ithamlara da yanıt verdi.

    BAŞKAN SAVAŞ ASILSIZ İDDİALARI ÇÜRÜTTÜ

    6 Şubat’ta meydana gelen ve Asrın Felaketi olarak nitelendirilen depremde vatandaşların yanında olduklarını belirten HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, ağabeyinin evinden “PARA DOLUSU ÇANTA” indirdikleri gerekçesiyle kendisini mahkemeye verenlerin mahkemeyi kaybettiğini ve bundan sonraki süreçte hakkında asılsız iddiaları ortaya atanlar hakkında hukuki süreci başlattıklarını bildirdi.

    REZERV ALANI İLANI İLE BELEDİYELERİMİZİN YETKİLERİ ALINIYOR

    Gazetecilerin geçtiğimiz günlerde Antakya ve Defne İlçelerinin bazı bölümlerini ‘’rezerv alanı’’ ilan ettiğini belirtmesi üzerine Savaş, 16 Ekim 2023 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan kararname ile ‘’Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’nın kurulduğunu ifade etti. Bununla yerleşim yeri olsun olmasın kentlerdeki arsalar üzerindeki tasarruf hakkının tek bir iradeye geçtiğini söyleyen Savaş, rezerv alanları ile ilgili düzenleme ile idareye ‘’her tür harita, plan, proje, arazi ve arsa düzenleme işlemleri ile toplulaştırma yapma’’ yetkisi verildiğini kaydetti. Savaş, düzenleme ile bu alanlarda bulunan taşınmazları satın almaya, ön alım hakkını kullanmaya, bağımsız bölümler de dâhil olmak üzere taşınmazları trampaya, taşınmaz mülkiyetini veya imar haklarını başka bir alana aktarma yetkisinin bakanlığa verildiğini söyledi.

    REKLAM ALANI
    Haber Editörü
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.