Dolar 34,2416
Euro 37,2070
Altın 2.990,38
BİST 8.793,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 28°C
Hafif Yağmurlu
Hatay
28°C
Hafif Yağmurlu
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 25°C

    Kuvvetli yağışlarla birlikte yüzde yüz doluluk oranına ulaşan barajda su tahliyesi gerçekleştiriliyor

    Kuvvetli yağışlarla birlikte yüzde yüz doluluk oranına ulaşan barajda su tahliyesi gerçekleştiriliyor
    REKLAM ALANI
    28 Mayıs 2024 10:29
    53
    A+
    A-

    Hatay’ın 3 ilçesinin içme suyunu karşılayan ve elektrik üretimi yapılan Büyük Karaçay Barajı’nda su oranının yüzde yüz kapasiteye ulaşmasıyla kontrollü olarak tahliye gerçekleştiriliyor.
    Geçtiğimiz aylarda Hatay’da kuvvetli sağanak yağışlar etkili olmuştu. Geçen yılki yağış miktarından fazla olan yağışlar, kentin çoğu ilçesini etkiledi. Samandağ ilçesinde bulunan Büyük Karaçay Barajı’nda da doluluk oranı en üst seviyeye ulaştı. Barajdan dolu savaktan su tahliyesi başladı. Güvenlik önlemleri çerçevesinde gerçekleştirilen tahliye dron ile havadan da görüntülendi. Büyük Karaçay Barajı, Antakya, Defne ve Samandağ ilçesinin içme suyu ihtiyacını karşılayan baraj da elektrik üretimi de gerçekleştiriliyor.

    “Yağışlar fazla olduğundan barajlarımız tamamen doldu”
    Yağışların fazla olduğundan dolayı barajın dolduğunu ifade eden vatandaş Soner Demir, “Samandağ ilçemizin Yaylacık Mahallesi’nde bulunan Büyük Karaçay barajındayız. Bu yıl yağışlar konusunda bereketli geçti. Yağışlar fazla olduğundan barajlarımız tamamen doldu. Sarkıtlardan dolu olan barajın boşaltılma işlemi gerçekleşiyor. İnşallah yağışlar bu şekilde devam eder. Bereketli bir sene olur.. Barajın harika ve süper bir görüntüye sahip oluyor. Bereketli olur. Fazla yağmur yağmaya devam eder. Yağışlar bereket olduğu için yağmaya devam etmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

    REKLAM ALANI
    Haber Editörü
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.