Dolar 33,9875
Euro 37,8340
Altın 2.821,35
BİST 9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 30°C
Parçalı Bulutlu
Hatay
30°C
Parçalı Bulutlu
Sal 30°C
Çar 29°C
Per 30°C
Cum 29°C

    ÖNTÜRK: BİZİM GÖREVİMİZ BİTTİĞİNDE ARAÇLAR BELEDİYENİN OLACAK

    ÖNTÜRK: BİZİM GÖREVİMİZ BİTTİĞİNDE ARAÇLAR BELEDİYENİN OLACAK
    REKLAM ALANI
    4 Eylül 2024 15:26
    398
    A+
    A-

     

    Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), 2024 Yılı Eylül Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı HBB Antakya Yerleşkesi A Blok Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

    HBB Başkanı Mehmet Öntürk başkanlığında; borçlanma, taşıt alımı, ortak hizmet projeleri yetkisi ve organizasyon yapısı değişikliği başlıkları olmak üzere toplamda 4 madde görüşülüp karara bağlandı.

    Hatay’ın yeniden imar ve inşasının sağlanması konusunda alt ve üst yapı, tesis, makine, araç ve ekipman ile mal ve hizmet alımı için ilave finansmana ihtiyaç duyulması nedeniyle İller Bankası, kamu ve özel bankalar ile kredi ve finans kuruluşlarından 5 milyar Türk lirası veya miktara denk düşen döviz olarak borçlanmak üzere Başkan Mehmet Öntürk’e yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

    Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün ( HATSU); İller Bankası AŞ Genel Müdürlüğünün idarece kullandırılacak kredi ile ilgili olarak HBB Başkanı Mehmet Öntürk’e her türlü iş ve işlemleri müşterek borçlu ve müteselsil kefil sıfatıyla imzalamak üzere yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

    Belediye hizmetlerinde kullanılan taşıtların kiralama yerine satın alınmasının daha ekonomik olması nedeniyle çeşitli tiplerde olmak üzere toplamda 880 hizmet taşıtı alınması için Başkan Öntürk’e oy birliğiyle yetki verildi.

    Mahalli idareler ile diğer kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler, birlikler, meslek kuruluşları, dernek ve vakıflar ile ortak hizmet projeleri geliştirmek, gerektiğinde ayni ve nakdî destekte bulunmak üzere Başkan Öntürk’e yetki verilmesine oy birliğiyle karar verildi.

    Büyükşehirin hizmet verimliliğini artırmak için Mezarlıklar Dairesi Başkanı kadrosunun oluşturulması oy birliğiyle kararlaştırıldı.

    ÖNTÜRK: ARAÇ SATIN ALMAK YÜZDE 70 TASSARRUF SAĞLAYACAK

    Toplantıda Başkan Mehmet Öntürk, belediyenin araç ve iş makinelerinin büyük çoğunluğunun kiralık olduğunu ve Eylül ayında kira süresinin dolacağını, şu anda kira olarak kullanılan 717 aracın aylık toplam kira bedelinin 86 milyon lira olduğunu ifade ederek lüzumsuz araçları gönderdiklerini ve bu ödemeyi 78 milyon liraya düşürdüklerini kaydetti.

    Ayrıca 880 aracı satın alma veya kiralamaya ihtiyaç olduğunu söyleyen Öntürk, bu araçların aylık kira bedelinin yaklaşık 200 milyon lira civarında olduğunu aktararak, araçları kredi kullanarak satın almanın maliyetinin ise aylık 100-125 milyon lira olacağını belirtti.

     

    Öntürk konuşmasının devamında, 200 milyon liralık araç kirası ödemek yerine, aylık 100-125 milyon lira borçlanarak araçların görev süresinin sonunda belediyeye ait olacağını da vurgulayarak “Araçları kiralamak yerine satın almamız, belediyeye %70 tasarruf sağlayacak. Araçların bakım ve onarımını da firmalar üstlenecek. Bu araçlar, Hatay halkının malı olacak.” ifadelerine yer verdi.

    REKLAM ALANI
    Haber Editörü
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.