Dolar 35,4563
Euro 36,5346
Altın 3.053,58
BİST 9.739,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 18°C
Hafif Yağmurlu
Hatay
18°C
Hafif Yağmurlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 18°C

    Hatay’da 40 yıldır tahtaya şekil vererek geçimini sağlıyor

    Hatay’da 40 yıldır tahtaya şekil vererek geçimini sağlıyor
    REKLAM ALANI
    9 Aralık 2023 10:12
    285
    A+
    A-

       

    Depremin vurduğu Hatay’da, 40 yıllık ahşap ustası yerle bir olan Uzun Çarşı’daki iş yerini bırakmadı. Ahşap oymacılığı yapan Halil İbrahim Sümer, dedesinden ve babasından öğrendiği mesleğin kentteki son temsilcisi olarak, “Bu mesleği devam ettirmek için gençlerimize çağrıda bulunuyorum” dedi.
    Kahramanmaraşlı merkezli depremlerde Hatay’da da büyük yıkım yaşandı. Antakya ilçesinde bulunan tarihi Uzun Çarşı da depremde yerle bir oldu. Uzun Çarşı’nın 40 yıllık esnafı Halil İbrahim Sümer, ekmek teknesini bırakmayarak işyerini yeniden ayağa kaldırdı. Tahtalara şekil vererek geçimini sağlayan Sümer, ahşap dükkanında; doğrama, hamur tahtası, kaşıklar, sofra masası, kaseler gibi eşyalar yapıyor. Dedesinden ve babasından gördükleriyle çocukluk zamanlarından beri ahşap oymacılığı yapan Sümer, ahşabı oyarak yaptığı eşyaları ortalama 40 ila 800 TL arasında satıyor.
    “Çocukluğumdan beri bu mesleği seviyorum”
    40 yıldır tahtalara şekil verdiğini ifade eden Halil İbrahim Sümer, dükkanda genelde ahşap işleri yaptığını belirterek, “Bu dükkanda 40 yıldır; doğrama, hamur tahtaları, kaşıklar, sofra masası ve tokmaklar gibi eşyaları yapıyorum. Dedemden ve babamdan gördüklerimi yapmaya çalışıyorum. Çocukluğumdan beri bu mesleği seviyorum” dedi.
    “Gençlerimiz çağrımı dinleyip bu mesleği devam ettirsinler”
    Ahşap oymacılığı mesleğinin son temsilcisi olduğuna dikkat çeken Sümer, kendinden sonra bu işi yapacak kimsenin olmadığını ve belli bir zaman sonra bu mesleği bırakacağını vurgulayarak, “Bu mesleği devam ettirmek için gençlerimize çağrıda bulunuyorum. Gençlerimiz çağrımı dinleyip bu mesleği devam ettirsinler. Şimdiki gençler masa başı iş istiyorlar ama bu zamanda zor. Bazı insanlar emeğe çok saygı duyuyorlar” ifadelerini kullandı.

    REKLAM ALANI
    Haber Editörü
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.