Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 23°C
Parçalı Bulutlu
Hatay
23°C
Parçalı Bulutlu
Paz 23°C
Pts 30°C
Sal 33°C
Çar 32°C

    SAVAŞ, “HATAY’I ADALETLE YÖNETİP KARDEŞÇE KUCAKLIYORUZ

    SAVAŞ, “HATAY’I ADALETLE YÖNETİP KARDEŞÇE KUCAKLIYORUZ
    REKLAM ALANI
    19 Mart 2024 18:27
    15
    A+
    A-

     

     

     

    Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Reyhanlı Çerkez Derneğinde vatandaşlarla bir araya geldi.

     

    Depremin onuncu gününden itibaren Hatay’ın olası daha büyük depremlere dahi dayanıklı hale getirilmesi ve yeniden ayağa kalkması için çalışmaya başladıklarını belirten Savaş, tüm plan ve projelerinin hazır olduğunu bildirdi.          

     

    CHP Eski Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu’nun da katıldığı toplantıda konuşan Savaş,

    Hatay’ın büyükşehir olmasından bu yana 272 milyon avroluk altyapı çalışması yaptıklarını, deprem sonrası ise hazırladıkları 18 projede kullanılmak üzere Dünya Bankası, Avrupa Kalkınma Bankası gibi 5 uluslararası finans kuruluşundan aldıkları 373 milyon avroluk hibe ile kentin altyapısını tamamlayacaklarını vurguladı.

     

    Savaş, depremden en büyük darbeyi alan Hatay\’ı hem altyapı hem de üstyapısı ile tekrar ayağa kaldırmak için 200’den fazla bilim insanı ve profesyonellerle birlikte Hatay’ın kendine özgü anayasası kabul edilebilecek 900 sayfalık bir çalışma hazırladıklarını kaydetti.

     

    Bu çalışma ile Hatay’ın her anlamda yeni ve modern bir yapıya kavuşmasını hedeflediklerini dile getiren Savaş, “Yeni Meclisle birlikte Hatay’da kimse kafasına göre iş yapamayacak. İstediği gibi yapı yapamayacak. Bundan sonra kimse fay hatları üzerine, dere kenarlarına, taşkın alanlarına yapı yapamayacak. Alüvyon zeminlerde yapılacak olan inşaatlar için de çok daha ciddi önlemler alacağız. Bu bölgelerde yeni kriterler getirilerek kalite ve standartlar arttırılacak. Çünkü biz, en çok canımızı ve malımızı bu noktalarda kaybettik.” dedi.

     

    3 AYRI KATEGORİDE KONUT PROJELERİ YAPACAĞIZ

     

    Başta hükümetin hak sahibi olarak kabul etmediği, evi olmayan vatandaşlar için konut projeleri hazırladıklarını bildiren Savaş, 3 ayrı kategoride konut yapacaklarını söyledi.

     

    Savaş, “İlk olarak sosyal konut projemiz küçük evlerden oluşacak. Bu evleri gerçekten ekonomik gücü olmayan vatandaşlarımızla paylaşacağız. İkincisi, biz de bazı rezerv alanları ilan edeceğiz. Vatandaşın devletten alması gereken kredi ve hibeyi alacağız, kalan kısmını yurt dışından bulacağımız kredilerle tamamlayacağız. Altyapısını, yeşil alanlarını sosyal donatısını, yollarını, biz yapacağız. Vatandaşımız sadece evin parasını ödeyecek, arsa parası ödemeyecek. Üçüncü olarak da Büyükşehir olarak bize ait olan veya kiralayacağımız araziler üzerine ev yapacağız. Yine tüm alt ve üstyapısını tamamlayacağız. Vatandaşımıza bu yaptığımız evleri kiralayacağız. Yaşadığı sürece o ev vatandaşımızın olacak.”

     

    Savaş sözlerinin sonunda, \”Hatay\’ı yönetmek kolay değil. Hatay kâğıt üzerinde yönetilecek bir şehir değil. Kim gelirse gelsin, kibri ve nefreti yenmiş biri olmalı. Belli bir olgunluğa ulaşmış olmalı. Biz Hatay\’ı ayrıştırmadan, adaletle yönetiyoruz; kimseyi ötekileştirmeden de kardeşçe kucaklıyoruz.\” dedi.

     

    Başkan Savaş’a ziyaretlerinde CHP Eski Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, İl Başkanı Hakan Tiryaki, Önceki Dönem Milletvekili İsmet Tokdemir ve CHP Reyhanlı Belediye Başkan Adayı Fevzi Suvaroğlu eşlik etti.

    REKLAM ALANI
    Haber Editörü
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.